perjantai 17. toukokuuta 2013

Viikon varrelta 

Olen nyt ollut opintovapaalla neljä viikkoa. Viimeisin niistä sisälsi hyviä ja huonoja uutisia. Tässä poimintoja viikon tapahtumista:

Maanantai: 
Aamulla luin Kotkan kirjastossa vuoden 1958 sanomalehtiä ja Karhulan ja Kotkan vuosien 1969 -79 kunnalliskertomuksia. Illalla tallensin skannatun ja valokuvatun aineiston ja sulattelin päivän saldoa. 

Tiistai: Ulkona paistaa aurinko ja on lämmintä, mutta istun sisällä kirjoittamassa tekstiä tutkimusmenetelmästäni. Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö ilmoitti myöntäneensä minulle apurahan matka-, majoitus- ja seminaarikuluihini. Hienoa! Ainakin mä seminaari on ohjelmassa syyskuussa.  

Keskiviikko:  Löysin Kansalliskirjaston sanomalehtiarkistosta tupakoijan kirjoituksen (Päivätär 29.7.1865), josta maistiainen:
Se oli, mielestäni, niin ihana ja rattoisa ajanwietto, istua piippu suussa elikkä sikari hampaissa ja puhaltaa sawusormuksia elikkä wanteita ilmaan. Ja tämän konstin minä opinkin niin täydellisesti, että taisin istua koko tunnin aikaa ja puhaltaa puolen sataa sawuwannetta perätysten ilmaan.  

Ja sitten jobinpostia: ylsin vain varasijalle Erasmus Mundus WEBB -projektissa Tbilisi State Universityyn ensi syyslukukaudeksi "to research, work and teach"Projektiin tuli 785 hakemusta neljääntoista maahan. 125 hyväksystä opiskelijasta 29 on tohtoriopiskelijoita. Tällä hetkellä en jaksa uskoa peruutuksiin, joten varasin kirjastosta tutkijanhuoneen lokakuuksi (ensimmäinen vapaa aika).

Torstai: Peruslukemista ja -kirjoittamista muistitietoaineiston haasteista
Paul Thompsonin The Voice of the Past: Oral History on yksi
muistitietohistorian perusteoksista.
Perjantai: Aamulla kesän ensimmäinen ukonilma ja pitkästä aikaa sateista. Pyöräilin Helilään viettämään Kotka-päivää ja Karhulan Jokipuiston käyttöönottojuhlaa. Kuuntelin Timo Lievosen luennon jokivarren teollisuudesta.Loppupäivä kirjoittamista ennen siirtymistä viikkosiivouksen kautta viikonlopun viettoon.

Kuvassa puhuu Timo Lievonen. Taustalla kuvanveistäjä
Antti Maasalon
Alkulähteellä-veistos, joka paljastettiin juhlassa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti